marți, 22 ianuarie 2013

Carti de joc

                          Holdem Poker


Texas Holdem este cel mai popular joc de poker la ora actuala. Cei care doresc sa invete regulile pot citi tutorialul de mai jos.
Se joaca cu pachet de 52 de carti, fara joker. Se impart cartile incepind de la butonul de dealer astfel: cite doua carti cu fata in jos pentru fiecare jucator.
Apoi dealerul pune pe masa de joc trei carti cu fata in sus, numite si FLOP. A patra carte sau TURN-UL iar la sfarsit a cincea si ultima: RIVERUL.

Optiuni

Check - inca esti in joc dar alegi sa nu pariezi 
Fold - iesi din joc 
Call - inseamna ca pariezi exact cat a pariat si adversarul 
Bet - inseamna ca vrei sa pariezi 
Raise - inseamna ca deja cineva a pariat dar tu vrei sa pariezi peste

Cum se joaca? ( pe etape )


1 - Dealer
Jocul incepe prin a desemna care este Dealer-ul urmatoarei maini. Aceasta se face prin rotatie si jucatorul care este considerat dealer este marcat cu litera "D". In urmatoarea mana, dealer-ul va fi jucatorul din stanga actualului dealer si asa mai departe.
2 - Blinduri
Primii 2 jucatori din stanga dealer-ului (marcat cu litera D) vor face pariurile de small blind, respectiv big blind.
3 - Pre-Flop
Fiecare jucator primeste cate 2 carti, iar primul jucator care are dreptul sa actioneze jucatorul de langa cel ce a stabilit big blind. Fiecarui jucator prezent la masa ii va veni randul, iar actiunea pe care o va putea intreprinde poate fi una dintre cele 3: call (a paria o anumita suma), fold (a abandona mana) sau raise (a plusa). Fiecare jucator trebuie sa plateasca blind-ul + eventualele plusari pentru a vedea primele 3 carti. In cazul celui ce a realizat small blind, va trebui sa plateasca doar jumatate din big blind (cealalta jumatate a platit-o cu small blind) + eventualele plusari realizate pana ia venit randul. Ultimul care poate actiona este cel ce a realizat big blind-ul si va putea sa realizeze: call (a plati pentru a vedea urmatoarele 3 carti), fold (a abandona mana), re-raise (a re-plusa).
4 - Flopul
In aceasta etapa se vor intoarce primele 3 carti comune pe masa, iar toti jucatorii care nu au dat fold in etapa anterioara, vor putea sa inceapa o o noua sesiune de pariuri. Actiunile ce pot fi intreprinse sunt urmatoarele: check (a pasa jocul mai departe), fold (a abandona mana), raise (a plusa).
5 - Turnul
Se intoarce a 4-a carte comuna si ca si in etapa precedenta are loc o noua sesiune de pariuri, bineinteles pentru cei care nu au dat fold.
6 - Riverul
Se intoarce si ultima carte si are loc ultima sesiune de pariuri, care se termina in momentul in care unul dintre jucatori pariaza, iar ceilalti platesc suma ceruta (call), fara a mai da re-raise. In acest moment jucatorii isi intorc cartile primite si se stabileste castigatorul pot-ului adunat in urma sesiunilor de pariuri.

Dupa aceasta etapa va reincepe o noua mana, cu parierea blind-urilor small si big si jocul continua pana cand ramane doar un jucator la masa (in cazul unui turneu) sau pana decideti sa va retrageti de la masa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu