duminică, 20 ianuarie 2013

Retete culinare

                                       Desert


Clatite cu mac si visine 

Clatite cu mac si visine

Umlutura de mac
250 gr mac
150 gr zahar
150 ml lapte
1/4 lingurita scortisoara
1 lingura rom
visine (proaspete, din compot, in sirop etc)
Crema de vanilie
1 ou
150 ml lapte
2 linguri zahar (brun am folosit)
1/4 pastaie vanilie
un strop de sare
  1. Pentru crema de vanilie se bate bine oul cu zahar. Se adauga laptele, miezul de la vanilie si sarea. Se pune vasul pe abur si se fierbe pe abur pana sosul se ingroasa cat sa acopere dosul unei linguri cu o pelicula subtire (cca 20 minute dureaza). In acest timp amestecati non-stop cu telul in sos (la inceput mai rar, iar cand simtiti ca devine vascos cresteti ritmul).
  2. Pentru umplutura se macina macul cu zahar. Se retin 2-3 linguri, iar restul se amesteca cu lapte si scortisoara si se fierbe timp de 10 minute, la foc mic. La final se adauga romul.
  3. Visinele se toaca bucati mari.
  4. Se prepara clatitele urmand instructiunile de aici. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru.
  5. Fiecare clatita se unge cu un strat subtirel de mac, se presara visine din belsug, se ridica doua margini opuse si apoi se ruleaza. Se toarna sos de vanilie in farfurii, se aseaza clatitele umplute in el si se presara cu macul retinut. Se decoreaza cu jumatati de visine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu